Alle berichten

Inloggen

Close
Stefan de Deugd

Interview met een Calco trainee

IT’ers opleiden? Dat klinkt heel normaal. Calco doet dat echter op een unieke manier. Met de Calco MasterClass, een tweejarig traineeship, leiden ze starters in enkele maanden op tot IT-er en geven ze hen de mogelijkheid om op detacheringsbasis te werken bij de top-200 bedrijven van Nederland. Het bedrijf, gevestigd in Maarssen, heeft nu meer dan 450 personen in dienst. Van hen heeft 95 procent geen IT-verleden… Stefan de Deugd uit Dordrecht is zo’n persoon. Hij veranderde zijn ambities en kwam via Calco eind 2015 als projectleider bij een grote Nederlandse bank.


Wat is je geschiedenis en hoe kwam je bij Calco uit?

Op mijn 16e ging ik bij Albert Heijn werken. Ik vond het geweldig en wilde er supermarktmanager worden in plaats van te gaan studeren aan een universiteit. Toch besloot ik om naast een 32-urige werkweek een studie op te pakken en heb ik de opleiding Small Business & Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Ondertussen was ik gestopt bij Albert Heijn en ben ik gaan werken bij de haven in Rotterdam, op een financiële afdeling, waar ik in aanraking kwam met IT. Ik wilde verder groeien, maar in de haven kon dat niet. Daarom ging ik op zoek naar een dynamische wereld met veel sociale contacten en een intellectuele uitdaging. Via Google zocht ik naar een IT-traineeship, want geld en tijd voor een nieuwe studie had ik niet. Zo kwam ik bij Calco uit.

Stefan de Deugd zag in Calco zijn kans om z’n leven om te gooien en IT’er te worden.


Hoe was de opleiding?

Geweldig was het. Na een sollicitatieprocedure, met onder meer een analytische en een persoonlijkheidstest, kwam ik in een groep van twaalf man, ik kende nog niemand. De eerste twee 40-urige werkweken leerden we van alles over IT: van een stukje informatieanalyse tot programmeren, van software testen tot beheren. In tachtig uur weet je al heel veel. Daarna volgde twee weken van technische verdieping en gesprekken voeren met mensen van Calco om erachter te komen wie je bent en wat je leuk vindt. Er komt een beetje focus. De laatste maand was ik volledig bezig met wat ik echt wilde gaan doen. Calco zag ook een projectleider in mij en daar heb ik certificaten voor gehaald. En toen was het alweer tijd voor een detachering. Ja, ik wist na anderhalve maand eerlijk gezegd al dat ik bij de bank terecht zou komen. Vervolgens heb ik een intakegesprek gehad, waarbij we van beide kanten een goed gevoel hadden.

Wat doe je als projectleider?

Binnen de bank heb je veel verschillende applicaties, de infrastructuur is erg ingewikkeld. Ik zit op IT for IT, we regelen applicaties voor intern gebruik en zorgen ervoor dat de nieuwe applicaties draaien en geüpdate worden. Persoonlijk zorg ik ervoor dat het proces zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt én dat verschillende groepen binnen het project de neuzen dezelfde kant op hebben staan, van regelaars tot eigenaar van de applicatie tot testers. Als projectleider houd ik tijd, risico’s, budget en kwaliteit in de gaten.

Hoe bevalt dat als je bedenkt dat je relatief weinig ervaring hebt?

Binnen de bankenwereld en als projectleider heb ik inderdaad weinig ervaring. In mijn rugzak zit wel dat wat ik heb meegekregen bij Albert Heijn. Het communiceren zat bijvoorbeeld wel goed. Met mijn opleiding bij Calco zou ik nu overal IT-projectleider kunnen zijn, niet alleen bij een bank.

Je hebt na de haven de juiste stap gemaakt?

Eerst had ik spijt dat ik geen universiteit heb gedaan en twijfelde ik of ik toch niet een master moest halen. Nu ik hier zit, denk ik er geen dag meer aan dat ik dat zonde vond. Ik heb eigen verantwoordelijkheden en een eigen tijdsindeling, zolang ik maar resultaat behaal.

Wat zou je iemand zeggen die net als jij op zoek is naar iets nieuws?

Als je interesse hebt in IT en je wilt carrière maken, dan moet je bij Calco zijn. Je krijgt tijdens je traineeship veel aangereikt en dat al vanaf de eerste twee maanden. Als je intern zit is de sfeer echtfantastisch! Voor meer informatie kun je het beste even kijken op www.werkenbijcalco.nl

Aangemaakt op 11-04-2017 door sk2

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENCOLUMN WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
STUDENTENCOLUMN WAT GA JE HIERNA DOEN?
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
OPGESLOTEN MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen