Alle berichten

Inloggen

Close
Interview: deel 1

Lopend naar New York

De 32 jarige Arjen Ulrich zegde zijn baan op om van Alkmaar naar New York te reizen. En hoe? Lopend! Al jaren droomde hij van een lange wandeltocht. Toen hij in New York een routekaart zag met de landen die bovenaan zijn reislijst stonden, besloot hij om via deze route van stad naar stad te gaan reizen. Pas later kwam hij op het idee zijn twee dromen te combineren en te lopen naar New York. Inmiddels zit zijn reis er bijna op en daarom waren wij heel benieuwd wat hij allemaal heeft meegemaakt. Lees in dit interview met Arjen hoe hij zijn reis ervaart en wat zijn toekomstplannen zijn. 


Je loopt veel uren op een dag, helemaal alleen. Voel je je niet eenzaam?

Ik loop elke dag zo'n zes tot acht uur. Dat kan soms eenzaam zijn, maar meestal kom ik onderweg wel wat mensen tegen. Wandelaars, fietsers of gewoon mensen die de planten in de tuin water geven. Ik heb een tent bij me, maar ik probeer elke avond een slaapplek te vinden bij mensen thuis. Dat gaat via Couchsurfing of via Facebook bij vrienden van vrienden. Zo heb ik elke dag wel iemand om mee te praten en krijg ik bovendien een inkijkje in het leven van een ander. Tot nog toe heb ik de tent slechts 15 maal gebruikt en heb ik vijfmaal in een hostel geslapen. Op een reis van meer dan 160 dagen is dat best een goede score. Ik heb dan ook hele goede gesprekken gehad en heel veel mensen ontmoet.


Wat houd je sterk?

Het zijn de kleine mijlpalen en de rustdagen die het lopen leuk houden. Zeer recent ben ik de grens tussen Canada en de VS overgestoken. Dat is zo'n mijlpaal. De hele reis breek je op in kleine stukjes zodat je makkelijk vooruit kunt kijken. Dat doe ik zelfs op de dag zelf: sowieso elke twee uur een korte pauze en ik loop van dorp naar dorp of luister eerst een album af voordat ik pauze neem. Daarmee geef je jezelf kleine uitdagingen en probeer je je rustmoment steeds ietsje verder te schuiven. Onderweg naar Kortrijk, België, kwam m'n pauze pas in Kortrijk zelf, aangezien ik zocht naar een tankstation. Maar die bleken op de zondagmiddag niet open te zijn.


Zijn er dingen waar je, nu je alle tijd hebt, meer over nadenkt of anders over bent gaan denken?

Ik kan wel zeggen dat ik veel over m'n eigen leven heb nagedacht, de keuzes die ik heb gemaakt en de toekomst die ik voor mezelf zie. Verder blijf ik vrij goed op de hoogte van het nieuws in de wereld en ook dat zet me aan het denken. De meeste mensen op Couchsurfing zijn openminded en het is leuk om discussies met ze aan te gaan. Ik was in Engeland ten tijde van de verkiezingen en in Schotland vlak na de verkiezingen waarbij de SNP een flinke zege heeft behaald. Ook ben ik zeer benieuwd naar de discussies in de VS met de aanstaande presidentsverkiezingen. Maar waar ik echt serieus anders over na ben gaan denken is reizen an sich. Ik denk dat het een goede manier is om te zien hoe de wereld in elkaar steekt en om te zien hoe behulpzaam mensen zijn. De wereld is zo slecht nog niet.


Heb je een muziek afspeellijst? Of geniet je zoveel mogelijk van de geluiden of stilte om je heen?

Tijdens het lopen luister ik vrij veel naar muziek. Op m'n iPod heb ik de meest uiteenlopende genres staan, van klassiek (Nils Frahm) via folk (16 Horsepower) tot breakcore (Igorrr). Voor elk moment is er wel iets vinden. Aan het eind van een lange dag wil ik wel eens wat hardere muziek luisteren en in een mooie natuurrijke omgeving juist wat rustigers zoals de muziek van m'n eigen band The Tiger Monster Experiment. Ergens onderweg ben ik de kabel voor m'n iPod kwijtgeraakt. In een reeks van vier dagen wandelen was de batterij na de eerste dag al leeg en heb ik het dus drie dagen zonder muziek moeten stellen. Ik was wel blij toen ik daarna iemand met een kabeltje tegenkwam.


Op Instagram kunnen we lezen dat je google maps gebruikt, heb je ook nog een papieren kaart bij je of vertrouw je blindelings op de app? Oftewel, laat google maps je nooit in de steek?

Google Maps heeft me slecht enkele keren in de steek gelaten. Tussen Duinkerken en Calais stuurde de app me een drukke snelweg op. Ik moest over een hek en een spoorweg om weer op het juiste pad te komen. In een piepklein dorpje in Engeland nam ik een rustpauze bij een winkeltje, waar ik aan de praat raakte met de eigenaar, die me een kopie van de lokale wandelkaart gaf om een mooiere route te kunnen volgen. Ik denk dat dit de enige papieren kaart is die ik op deze reis heb gebruikt. Ik kan echter niet zeggen dat Google Maps erg prettig is voor wandelaars. Kleine wandelpaden zijn daarop helaas niet terug te vinden.


Is het wandelen wat je er van verwacht had?

Het lopen met bepakking maakt de wandeltocht zwaarder dan ik dacht. Echter, waar ik in het begin nog zo'n 20 tot 30 km per dag liep, plan ik nu meestal dagen van 40 km. Het gaat me steeds iets makkelijker af. Het wandelen geeft veel vrijheid en rust. Je hebt alle tijd om ergens bij stil te staan of foto's van te maken. Ook is er meer contact met de mensen onderweg en ervaar je veel sterker de veranderende omgeving.

Deel 2 van het interview lees je volgende week!

Tekst: Carola VasileiadiAangemaakt op 18-11-2015 door sk2

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENCOLUMN WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
Stefan de Deugd Interview met een Calco trainee
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
STUDENTENCOLUMN WAT GA JE HIERNA DOEN?
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
OPGESLOTEN MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen