Alle berichten

Inloggen

Close
OPGESLOTEN

MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN

Door Lynn Deelen

Sinds kort werk ik bij een groot accountantskantoor. Nog niet als echte werkende burger, maar wel als werkstudent. Toch ook zeker een stapje dichter bij het volwassen leven. Ja ik weet het. Doodeng.


In een enorm gebouw ergens in Rotterdam zitten mensen heel de dag te werken. Ze hebben "calls" (telefoongesprekjes), "meetings" (ze gaan bij elkaar zitten om te overleggen) en ze zitten ongelofelijk veel achter de computer. Ik ben nu een van hen. En ik merk dat ik mijn studententaal en studentengebruiken aan het verruilen ben voor werknemer taal en gebruiken. Het is griezelig hoe snel dat gaat.

Uiteraard zorg ik er wel voor dat ik opval.. Alleen de manier waarop ik dat doe is discutabel.

Op een mooie dag ergens in de derde week van mijn nieuwe "grown-up" werk ging het mis. Ik was vol enthousiasme om 8 uur 's ochtends (u hoort het goed) begonnen. Ik zou ze even laten zien hoe enthousiast en leergierig ik wel niet ben. U moet weten, beste lezer, dat ik op de zeventiende etage van eerdergenoemd gebouw werk. Met andere woorden: ik gebruik ALTIJD de lift. Tot deze beruchte dag. Ik had namelijk een "meeting" met mijn collega's op de achttiende verdieping. En nee, zo lui ben ik ook weer niet. Ik ben dus braaf met de trap naar boven gegaan. Tot daar ging het goed.

Echter, toen ik mijn meeting verliet (nog druk aantekeningen makend, want hé ik ben een ongelofelijk enthousiaste werkstudent) en ik de trap naar beneden wilde nemen ging het faliekant mis. U moet namelijk weten, beste lezer, dat dit gebouw twee trappen heeft. Een normale trap, voor normale nadenkende mensen. En een trap voor als de hel losbreekt (lees: brand of het gebouw stort in). De laatste trap wordt dus eigenlijk nooit gebruikt. Sterker nog: als je de deur opent van deze trap gaat er in HET HELE GEBOUW een alarm af. En ja hoor, u raad het al. Uiteraard neem ik al druk schrijvend de verkeerde trap.

Maar hier eindigt het verhaal nog niet. Ik liep namelijk vrolijk door de deur heen, die zo snel achter mij dichtviel dat er geen alarm afging. Op zich is dat goed, zou je denken. Ware het niet dat de deur terug in het slot was gevallen en je niet via de andere kant naar binnen kan. Met andere woorden, ik was opgesloten op de trap van de achttiende verdieping. In mijn strak zittende, centimeters hoge, business hakken. En nee, daarmee loop je nou niet echt lekker achttien verdiepingen af. In lichte paniek liep ik naar de zeventiende (mijn) verdieping. Maar ook daar zat de deur goed op slot. Toen ik in mijn zak voelde en door begon te krijgen dat ik mijn mobiel op mijn bureau had laten liggen sloeg mijn lichte paniek om voor full madness hysterics. Ik begon als een idioot op de deur te bonken. Nou, eerst ging dat met beleid en met rust. Na vijf minuten was dit anders.

In een hoog stemmetje begon ik ook om hulp te piepen. Toen ik bijna ervan overtuigd was dat ik inderdaad nog zeventien verdiepingen naar beneden zou moeten lopen om daar waarschijnlijk ook een dichte deur aan te treffen, kwam toch eindelijk mijn redder.

"Hallo?" klonk het aan de andere kant.

Ik kon wel juichen. "Hallo! Ik zit opgesloten! Kan je de deur open doen?"

Twijfelachtig klonk het: "Maar dan gaat het alarm af.."

En ja, toen ik haar eindelijk ervan overtuigd had dat ik toch echt heel graag weer naar binnen wilde ging eindelijk de deur open. Ik glipte met een snelheid waar je bang van wordt de deur door, maar uiteraard... Dit keer bleek het alarm wel te werken.

Moraal van dit verhaal: deze werkstudent is nog niet helemaal klaar voor de volwassen wereld. Maar door veel te leren en de goede trappen te gebruiken word ik vast ooit een brave burger.

Aangemaakt op 28-06-2016 door sk2

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENCOLUMN WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
Stefan de Deugd Interview met een Calco trainee
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
STUDENTENCOLUMN WAT GA JE HIERNA DOEN?
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen