Alle berichten

Inloggen

Close
Interview deel 2

Te voet naar New York

De 32 jarige Arjen Ulrich zegde zijn baan op om van Alkmaar naar New York te reizen. En hoe? Lopend! Al jaren droomde hij van een lange wandeltocht. Toen hij in New York een routekaart zag met de landen die bovenaan zijn reislijst stonden, besloot hij om via deze route van stad naar stad te gaan reizen. Pas later kwam hij op het idee zijn twee dromen te combineren en te lopen naar New York. Inmiddels zit zijn reis er bijna op en daarom waren wij heel benieuwd wat hij allemaal heeft meegemaakt. Lees in dit interview met Arjen hoe hij zijn reis ervaart en wat zijn toekomstplannen zijn. 


Klik hier voor deel 1 van het interview.


Welke schoenen draag je en heb je last van blaren?

Toen ik eind november besloot om deze trip te gaan maken, heb ik als eerste een paar stevige wandelschoenen van Meindl gekocht. De eerste blaren kreeg ik pas toen ik vanuit Quebec City naar Montreal vertrok. Die blaren waren na twee dagen ook al weer weg. Ik heb dus heel veel geluk gehad. Inmiddels zijn m'n schoenzolen flink afgesleten, maar ik ga proberen ermee helemaal tot aan New York te komen. Bij thuiskomst ligt er een nieuw paar wandelschoenen voor me klaar van Meindl. Misschien voor m'n volgende trip?


Heb je iets heel vets of extreem bizars meegemaakt?

Het vreemdste dat ik heb meegemaakt was de voetmassage die ik kreeg van m'n gastheer in Calais. Nadat ik gedoucht had en ik aan tafel zat bood hij aan mijn voeten te masseren. Of eigenlijk was het niet echt een aanbod, hij pakte gewoon mijn voet. Toen ik na de massage iets uit m'n tas wilde pakken liep ik langs zijn computer waarop de instructievideo voor voetmassages nog open stond. Dat was wel even een raar moment. De voetmassage was ook niet erg goed...


En het mooiste moment tot nu toe?

Op IJsland stond ik mijzelf toe om te hitchhiken van oost naar west. Halverwege pikte een Canadees, Cameron, me op en vertelde me dat hij de hele nacht zou doorrijden en alleen zou stoppen om foto's te maken of om te slapen in de auto. Die nacht zagen we om half drie de zonsondergang én -opkomst op zo'n beetje hetzelfde moment. Vervolgens hebben we nog enkele watervallen bezocht alvorens om om half vier te gaan slapen. Slapen in een auto lukt mij niet, dus ik heb m'n slaapzak gepakt en ben in de buitenlucht op een stuk gras gaan liggen. Ik werd om negen uur wakker met de zon in m'n gezicht. Die beleving kwam voor mij heel dichtbij het gevoel van absolute vrijheid.


Wanneer kom je aan in New York en wat ga je daar doen?

Ik verwacht rond 15 september in New York aan te komen en eigenlijk heb ik nog niet zoveel plannen. Twee jaar geleden was ik voor twee weken in New York en heb ik het meeste al gezien. Sowieso ga ik op bezoek bij een paar vrienden om het einde van de trip te vieren. Verder ga ik nog zeker even bij de Doughnut Planet langs. Die hebben een geweldige variatie donuts met uitdagende smaken.


Ga je voortaan overal te voet heen?

Sinds mijn verhaal in de media wat aandacht krijgt, denk ik er over na om andere wandelreizen te maken. Concrete plannen zijn er nog niet, maar als er voldoende sponsoren zijn wil ik daar best over nadenken. Een vriendin van me had het begin dit jaar over Nepal, waarop ik voor de grap antwoordde dat dat ook best lopend te doen was. Nu ik deze trip er bijna op heb zitten denk ik dat een reis naar Nepal ook zeker moet kunnen. Zolang het maar een interessante uitdaging is. Je zult mij niet zien lopen door Zuidoost-Azië of Australië, daar gaan al zoveel mensen naar toe. Misschien naar New York maar dan via Rusland?


Wat zijn je plannen als je terug bent in Nederland?

Voordat ik vertrok werkte ik bij The New Motion. Mijn collega's daar zijn geweldig en ik zou graag weer met ze werken. Aan de andere kant sta ik ook heel erg open voor alles wat er op m'n pad komt. Wie weet ben ik volgend jaar weer aan het reizen.


Arjen is te volgen op zijn website: walk2nyc.com en op instagram: @arjenulrich


Tekst: Carola Vasileiadi


Aangemaakt op 25-11-2015 door sk2

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENCOLUMN WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
Stefan de Deugd Interview met een Calco trainee
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
STUDENTENCOLUMN WAT GA JE HIERNA DOEN?
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
OPGESLOTEN MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen