Alle berichten

Inloggen

Close
STUDENTENCOLUMN

WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT

“IK KEEK UIT NAAR HET MOMENT DAT HIJ UITGESPROKEN WAS EN IK SUBTIEL ZIJN CONSUMPTIE KON AFVEGEN.”

DOOR ROSEMARIE VAN HERWAARDEN

De uitspraak van Thierry Baudet laatst, waarin hij opmerkte dat ‘linksige vrouwen’ vanzelf wel vermurwd worden door een rechtse man, schoot menig feminist en vrouwmens in het verkeerde keelgat. En terecht, naar mijn idee. Ik reageerde op feministenforums snerend op Thierry Baudet en noemde hem een ‘doorgebrande bal’. Ook mijn huisgenoten waren dagenlang het slachtoffer van mijn voortdurende tirade op Thierry Baudet en zijn gladde praatjes.

Op een gegeven moment werd mijn huisgenootje Lotte mijn feminisme een beetje beu. ‘Laat je eens onder handen nemen, man,’ zei ze. En omdat daar nogal wat frustratie in doorklonk, dacht ik dat ze wel eens gelijk kon hebben. Op Tinder had ik een leuke man naar rechts geswipet en onze gesprekken waren inhoudelijk genoeg om elkaar eens in het echt te verkennen. Zo kwam het dat ik op een doodnormale woensdagavond op een terras in Utrecht zat. Ik was iets te vroeg natuurlijk en had vast een rode wijn besteld. Behoorlijk te laat kwam hij aanzetten. Hij was minder knap dan op de foto, maar het gaat natuurlijk om de inhoud, dacht ik.

Op den duur, na de koetjes en kalfjes, hadden we het over politiek. Ik ben redelijk links en mijn tinderdate was dat allesbehalve. Toen ik iets losliet over mijn politieke oriëntatie haakte hij daarop in met een stroom aan argumenten waarom de kunstsector moest worden wegbezuinigd. Vanaf het moment dat hij begon te prediken, keek ik uit naar het moment dat hij uitgesproken was en ik subtiel zijn consumptie kon afvegen. Ik vroeg hem of hij wel eens tv keek. Hij knikte ietwat gelaten. Daarop zei ik: ‘Dan kun je daar beter ook mee stoppen, toch? Kunst is namelijk ook muziek, reclame, vormgeving. En hoe kunnen we de geschiedenis achterhalen? Onder andere door naar kunst te kijken. Enig idee van de waarde van André Rieu als exportproduct?’ Ik noemde wat cijfers en hij stak een sigaret op. Ironisch, want ons vuurtje, voor zover dat ooit aanwezig was, was door deze discussie behoorlijk gedoofd. ‘Als je een hobby wilt uitoefenen, moet je daar zelf voor betalen, anders ben je hypocriet.’ Het leek even alsof hij hier echt over had nagedacht. ‘Nja,’ zeg ik. ‘Misschien heb je daar een punt, maar ik denk dat als je zelf geen ervaring hebt met kunst, mijn motivatie voor subsidie moeilijk te snappen is.’ ‘En de zorg dan?’ zei hij. ‘Je bedoelt dat systeem waarin iedereen wordt geacht om zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid te nemen?’ Reageer ik sarcastisch terwijl hij zijn sigaret dooft. ‘Mensen met linkse hobby’s snappen niet hoe de economie werkt,’ poneert hij. ‘Misschien’ zeg ik verveeld. Heel veel zin om verder te gaan met deze discussie heb ik niet.

Op de weg terug naar huis bedenk ik me dat Thierry Baudet misschien toch wel een beetje gelijk heeft. Soms doet een linkse vrouw alsof ze het eens is met een rechtse man. Maar ik weet zeker dat iedere vrouw daarvoor dezelfde reden heeft: om van dat ballerige, rechtse, verheven, penetrante gezwam af te zijn.

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
Stefan de Deugd Interview met een Calco trainee
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
STUDENTENCOLUMN WAT GA JE HIERNA DOEN?
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
OPGESLOTEN MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen