Alle berichten

Inloggen

Close
STUDENTENCOLUMN

WAT GA JE HIERNA DOEN?

Het is vrijdagavond en ik heb een borrel staan van iemand die ik vaag ken van uitgaan. Het feit dat ik verder toch niks heb staan, vormt de enige motivatie vanavond mijn gezicht te laten zien. Een week geleden heb ik een debuut gekocht van een kennis van me, en nadat ik gedoucht heb lees ik de laatste bladzijden. Dan stop ik het in wat inpakpapier.


DOOR ROSEMARIE VAN HERWAARDEN

Ik kom anderhalf uur later aan dan op Facebook stond en merk bij binnenkomst dat nog niemand dronken is. Lichte paniek stijgt. De sfeer is opgelaten, ongemakkelijk, groepjes mensen staan zwijgend, dan weer pratend met elkaar. Een man lacht overdreven. Met mijn cadeau tegen mijn borst geklemd, zoek ik de jarige. Het is donker, maar de ruimte is klein. Al na een paar meter zie ik haar staan. ‘’Hee, Roos! Goed dat je er bent. Leuk.’’ Ze geeft me drie zoenen en pakt mijn cadeau aan. ‘’Oh, joh, dat had je niet hoeven doen!’’ ‘’Oké,’’ zeg ik lachend, en pak het boek weer terug. Er volgt een ongemakkelijke trekbeweging. Ze kijkt me aan alsof ik regelrecht uit een inrichting kom en haar rechter wenkbrauw zoekt beschutting onder haar haargrens. ‘’Geintje he. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt. Het is een debuut, trouwens.’’

En dan. Om me heen kijken een paar mensen op hun mobiel. Zal ik naar huis gaan? Nee. Ik loop naar de bar en bestel een Merlot. ‘’Dat wordt dan €3,50’’ zegt het meisje. Godverdomme, als niemand nog dronken is, wat is dan de limiet? Terwijl ik pin krijg ik oogcontact met een meisje verderop. Ik neem mijn rode wijn mee en stel me voor. Er volgt een ongemakkelijk gesprek. Ze doet iets met communicatie. Haar, vriend komt terug van het toilet en stelt zich ook voor. ‘’Dus’’, klinkt het. En ik voel een bepaalde zenuwachtigheid. Nee he. Alsof ik verlamd op het spoor sta en rechts van me een goederentrein op me afdondert. ‘’Wat studeer je?’’ vraagt hij. ‘’Nederlands’’, zeg ik. ‘’Goh’’, klinkt het. Het jeukt onder mijn oksel. ‘’Ja, is niet zo moeilijk hoor. Sprak het al redelijk voor ik begon.’’ De grap komt niet aan. Getoeter, mensen aan de andere kant van het spoor, chaos, de climax van vernedering. ‘’En hierna?’’

Waarom die vraag? Alsof ik me daarmee bezig houd. Laat die vraag lekker over aan ongemakkelijke familieleden op een bedompte kerstavond, maar niet op vrijdagavond in een bar met alleen maar studenten. Wij studenten horen niet te weten wat we hierna willen gaan doen. We horen te genieten van het nu, met een hedonistische naïviteit alles uit het leven te halen. Een beetje ontdekken en na een paar keer op je bek te zijn gegaan beseffen dat je er wel komt. De vraag is pijnlijk, en omdat het antwoord toch nooit tevreden stelt, bloedirritant.

Ik pleit voor een verbod op de vraag ‘’en hierna?’’ Hoogstens ‘’en wat niet hierna?’’ Dat is al een stuk constructiever.

Of anders gewoon een verbod op ongemakkelijke borrels..

Aangemaakt op 30-03-2017 door sk2

Advertentie
Studenten nieuws XTC: weetjes
BEN JIJ DE NIEUWE BILL GATES? LEER JEZELF PROGRAM-MEREN
Advertentie
GRABJOBS SOLLICITEREN MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP
WETENSCHAP INTERESSANTE ONTDEKKINGEN
GENEESMIDDELEN ONDERZOEK BELANGRIJK WERK. MOOIE VERDIENSTE
PLANNEN ALS EEN PRO TIPS OM BETER TE WORDEN IN PLANNEN
NIEUWE FASE, NIEUWE MORES PSYCHOLOGIE ACHTER ONTGROENINGEN
MASTER? EEN MASTER - MOET IK ER VOOR GAAN?
IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET WAAROM HALLUCINEERT DE EEN MEER DAN DE ANDER?
HOT OR NOT TASSEN VOOR STUDENTEN
WAT IS JOUW TOEKOMST? HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
APPS EN GADGETS DE LEUKSTE HEBBEDINGETJES VOOR STUDENTEN
Zaterdag 23 september Freestyle event van het jaar!!!
BIERTRENDS VIVA LA BIERREVOLUTIE!
STUDENTENCOLUMN WAAROM BAUDET EEN BEETJE GELIJK HEEFT
STUDENTENSPEL: WHO’S THE DUDE? DE DUDE ACHTER DE DUDE
WETENSCHAPPELIJK BIJGESPIJKERD TOE AAN ONTSPANNING?
STUVIA GEEFT COLLEGE HOE SCHRIJF JE EEN GOEDE SAMENVATTING?
STUDENTENCOLUMN ZOEKTOCHT NAAR PUURHEID
FESTIFASHION 2017 HOT OR NOT FESTIVALS
SCHRIJVEND STUDENTJE HOE OVERLEEF IK… HET STUDENTENLEVEN
Advertentie
Advertentie
HANDIGE TIP! DE BEWAAR-APP VOOR STUDENTEN
Advertentie
LEVENS REDDEN IN IRAK STUDENT IN OORLOGSGEBIED
Advertentie
Stefan de Deugd Interview met een Calco trainee
INTERVIEW MET... DE YOUTUBERS VAN DE HVA
POLITIEK STUDEREN NA DE VERKIEZINGEN
VERSIERTIPS DE PSYCHOLOGIE ACHTER CUPIDO'S PIJLEN
HOE HET WEL EN NIET MOET SNELCURSUS SOLLICITEREN
OP STEDENTRIP VALENCIA
LEEUWENHOEK EN BOERHAAVE BEROEMDE NEDERLANDSE WETENSCHAPPERS
MUZIEKTIPS PINGUIN RADIO MUZIEK OM IN DE LENTESTEMMING TE KOMEN
DIT KAN ECHT NIET MEER DE MODEMISSERS VAN DIT MOMENT
DRUGS TRUFFELS HELPEN BIJ SCHRIJVEN SCRIPTIE
LEUK EN LEERZAAM LEZINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN
LIEVE JET AFSCHEIDSBRIEF AAN BUSSEMAKER
STUDENTENHOROSCOOP HOROSCOOP VOOR HOGEROPGELEIDEN
Powerbank: de ideale studentengadget Let hier op als je een powerbank koopt!
WERKEN IN DE HORECA IS SUPER LEERZAAM 8 HANDIGE HORECA SKILLS
PLATZAK? JIJ HEBT ECHT EEN BIJBAAN NODIG!
REIZEN ETEN EN DRINKEN IN FRANS TOSCANE
ORIGINALITEIT KENT GEEN TIJD DE 5 MINST SAAIE STUDIES VAN NEDERLAND
WE LOVE MUSIC DE BESTE MUZIEK VOOR TIJDENS HET STUDEREN
MODE ZO SHINE JIJ IN DE COLLEGEBANKEN
Hoe overleef je de regenachtige zomer? Indoor activiteiten voor als het regent
'MIJN NAAM IS HAAS' STUDENTENTAAL IS ZEGMAAR ECHT ONS DING
FESTIVALSEIZOEN HANDIGE FESTIVALTIPS
THE VR CINEMA IN AMSTERDAM DE EERSTE VIRTUAL REALITY BIOSCOOP TER WERELD
OP KAMERS? VERGEET DEZE ZAKEN NIET TE REGELEN!
INTERVIEW 'MOOIER WINNEN IS SIMPELWEG NIET MOGELIJK'
'IK BEN FIETSENMAKER' INTERVIEW MET EEN FIETSENZWERRIE
REIZEN EEN STUKJE ONBEKEND ITALIË: UMBRIË
DRUGS DOE DIT VOORAL NIET ALS JE SPACE BENT
SPORT WORDT HET EEN NEDERLANDSE TOUR DE FRANCE?
OPGESLOTEN MIJN VOLWASSEN STUDENTENBAAN
STUDENTENDRUKWERK EIND GOED, SCRIPTIE GOED
SOLLICITEREN? PIMP JE SOCIAL MEDIA EN SCOOR DIE DROOMBAAN
Tips voor de donderdag- en vrijdagavond Amsterdams Studenten Cabaret Festival
CASANOVA VROUWEN VERSIEREN VOOR DUMMIES
WAAR OF LARIE? STUDENTEN MYTHOLOGIE
MYTHBUSTERS DE LAATSTE MYTHE
UTRECHTS STUDENTENDICTEE JELLE BRANDT CORSTIUS LEEST VOOR
SOLLICITATIE TIPS HOE SCHRIJF JE DE BESTE SOLLICITATIEBRIEF?
INTERVIEW MET NICOLE STROEKEN TRAINEE BIJ ACHMEA
FASHION LET THE SPRING BEGIN!
CHINA PANDA'S, RAKETTEN, GELD EN VOETBAL
KNOWMADS DE MODERNE ENTREPRENEUR?
DATA IS ME DIME STRIJD VOOR EERLIJKE DATAHANDEL
Advertentie
STEF STUNTPILOOT ZO STEF JE IEDEREEN ONDER TAFEL
MAGISCHE MIDDELEN 8 LEGENDARISCHE QUOTES OVER DRUGS
HELEMAAL FLEX COWORKING-SPACES
EEN WEEKENDJE KRAKAU WODKA, CULTUUR EN GESCHIEDENIS
EEN HELE DAG GEEN ALCOHOL ZOMAAR EEN DRY FRIDAY
JASJE ZO STROP JE JE DASJE
DE LEKKERSTE GIN TONIC RECEPTEN
LIFTEN DUIM OMHOOG VOOR HET AVONTUUR
FILMRECENSIE PRIDE AND PREDUDICE AND ZOMBIES...
REISVERSLAG RAMPTOERIST IN TSJERNOBYL
MONEY MONEY BESPAARTIPS VOOR DE ARME STUDENT
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
KENNEDY DE KLEREN VAN DE PRESIDENT
STUDENTEN COLUMN WETENSCHAP IS ELITAIR EN ZINLOOS
DRIE KEER VIRTUAL REALITY AWESOMENESS
STUDENTENKAMER VAN BEZEMKAST TOT PERSONAL PALEIS
TRAINERS TACTIEK TRANSFERS WAAROM BARCELONA BETER IS DAN REAL
GA VOOR DE WINST HET PERFECTE PUBQUIZ TEAM
BEAU VAN ERVEN DORENS DE LACH EN DE TRAAN VAN HET STUDENTENBESTAAN
LIVE IN PATHÉ ARENA TED OPENING NIGHT 2016
Advertentie
Carnaval survival guide Agge mar leut het
Filmrecensie Sneekweek: 'horror-clichés en -stereotypes'
Droomstof #5 Één grote droomwereld voor jou en je vrienden
Campus Diemen Zuid Binnen blijven saai? Nee hoor!
YESSSS!
Ik ga me inschrijven voor de nieuwsbrief
Bedankt. Je inschrijving is succesvol ontvangen!
Kortingen